Youtube канал 2024

Струва ли си да стартираме YouTube канал през 2024г. ?

Не е тайна, че да си направите собствен YouTube канал, е едно от най-добрите неща, които можете да направите за себе си, особено през 2022 година. 

YouTube е мощна платформа, която е произвела не един или двама милионери. Може да ви изглежда невъзможно да изградите общност от последователи, или пък да си мислите, че е твърде късно да започнете сега, но това е доста далече от истината, предвид възможностите, които платформата продължава да надгражда постоянно.

Няма как да знаете, кое видео ще набере популярност и кой канал ще се устреми нагоре. Ние вярваме, че всеки трябва поне да опита да създаде и развие собствен канал в платформата. Ако успеете да го превърнете в работа на пълно работно време, няма ли да си е заслужавало усилието?

 

Защо YouTube?

YouTube предлага много възможности за парични потоци, които да изпробвате. Най-хубавото е, че можете да споделите вашата страст, независимо дали се отнася за гейминг, фотография, изкуство, дърворезба, риболов, или каквото и да е друго. Имате шанса да докоснете нечий живот и да го промените за добро, няма по-страхотно усещане от това да дадете израз на вашата същност и да срещнете съмишленици.

Ако сте от хората, които работят от вкъщи, сигурно ви остава повече време за нещата, които обичате да правите, имате повече време да гледате телевизия, или клипчета в YouTube. Тийнейджърите гледат повече видеа от всякога, можете да използвате възможността да ги научите на полезните неща, които вие можете да правите. Хората използват платформата, за да се научат на всякакви неща, които преди беше невъзможно да научиш без съответното образование, курс, ментор и т.н. 

Вярно е, че в някои ниши има доста голяма конкуренция, но конкуренцията ще ви кали, ще ви направи по-добри в поднасянето на информация. 

Освен това, фактът, че дадена ниша е пълна, означава, че много хора се интересуват, че темата е популярна, а вие имате уникалното умение да говорите български език и съответно да ангажирате българска публика.


Наистина ли се изкарват пари?

Истината е, че има много начини да се изкарат пари от YouTube.

AdSense

AdSense ви позволява да монетизирате вашия канал и да печелите от реклами, наслагани върху видеата ви. За целта, трябва да минете границата от 1000 абоната и 4000 часа гледане за последните 12 месеца. Отчисленията варират, в зависимост от съдържанието, но всеки допълнителен доход е добре дошъл, нали така?

Мърчандайз

Ако вече сте натрупали няколко хиляди абоната, можете да произведете рекламни материали – тениски, суичъри, чаши, шапки и т.н.

Афилиейт маркетинг

Когато правите видеа, вие се явявате малка телевизия. Можете да препоръчвате продуктите, които използвате за направата на видеата си и да сложите линк в описанието. Ако сте уговорили условия със съответния производител/търговец на тези продукти и някой си ги купи през вашия линк, можете да изкарвате процент от всяка продажба.

Реклама на марка

Когато имате приличен канал с околко 10 000 абоната, някои фирми могат да проявят интерес и да рекламират в кланала ви. Това може да стане, като ви изпратят безплатен продукт, или ви платят за направата на няколко видеа. Тук ви съветваме да мислите дългосрочно и да приемате подобни оферти, само ако наистина вярвате в рекламирания продукт, за да останете верни и на аудиторията си.

Членство

Можете да събирате членски вноски от феновете си, за ексклузивно съдържание. Освен това, феновете ви могат да си купуват определени емоджита, които да използват в чата за членове на канала. Може да ви звучи налудничаво, но хората всъщност се радват да подкрепят любимия си влогър и да са част от неговата общност.

Трябва ли да имате навършени 18 години?

Няма възрастови ограничения за канал в YouTube, тук добър пример са 10-годишни деца, които правят милиони като представят играчки. Ествествено, това не е толкова лесно и не всеки ще успее, но си е вдъхновяващо.

Ако сте под 18 години, ще трябва някой възрастен да създаде канала ви. Успешни в тази работа могат да са хора на всякакви възрасти и за това има много примери.

Заключение

Време е да опитате и вие, забавно е!

Освен това, на по-глобално ниво, можете да повлияете на много хора, да ги вдъхновите, да ги мотивирате, да ги усмихнете, да им помогнете, което е удовлетворяващо. 

Започнете днес, вземете смартфона си, съберете най-добрите си идеи и дайте вашия принос в YouTube общността.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *